mandag 1. november 2010

Pan de muerto


Ja da var Halloween overstått og jeg kan tenke meg noen av dere hadde noen halloween bukker på døren i går? Her i huset var det ikke noe feiring, vi er ikke kommer helt dit ennå.. faktisk så gikk det i glemmeboken så det var ikke noe snop å hente hos oss i går.. men så at noen naboer hadde sotte lys utfor huset og sånt.

Men jeg synes det er litt mer spennende med den latin amerikanske kulturen som feirer de dødes dag i dag og i morgen en dag for barna og en dag for de voksne. De feirer med å sette opp alter for sine kjære og lager kaker, brød og diverse andre mat retter for anledningen jeg tenkte å prøve meg på pan de muerto eller de dødes brød, hvis jeg kommer så langt i dag.. hehe men her er oppskriften hvis det er noen andre som ønsker å prøve seg så kommer bilde senere i dag eller i morgen:-)Pan de Muerto

1/4 kopp melk
1/4 kopp margarin
1/4 kopp sukker
1/2 ts salt
1 pakke tørgjær
1/4 kopp veldig varmt vann
2 egg
3 kopper hvtemel
1/2 ts anis frø
1/4 ts malt kanel
2 ts sukker

kok opp melk, ta pannen bort fra varmen og rør inn margarinen, sukkeret og saltet.

bland gjæren med varmt vann i en stor bolle til det er oppløst og la det stå i 5minutter, tilsett melkeblandingen.

skill eggeplommene med hviten av ett egg. tilsett eggeplommene til gjær blandingen, mens du lagrer eggehviten til senere. Tilsett melet til gjæren og egget. bland godt til deigen er fin.

kna deigen til den er fin, ta den tilbake i bollen og la den heve i ca 90 minutter. i mellomtiden gjør klart ett bake ark og sett ovnen til forvarmet 350grader

kna deigen igjen på melet bord. del deigen i et kvater og sett en fjerdedel til side. rull de tre resterende 3 stykker inn i "tau"

Legges på bakearket eller smurt bakeplate, knip tre tau endene sammen og flett sammen i en flette. avslutt med å knipe endene sammen på motsatt side. del resten av deigen i to og form to bein. kryss og legg den på toppen av flettebrødet.

dekk brødet med kjøkkenhåndkle og la heve i 30 min i mellomtiden i en bolle, bland anis frø, kanel og 2 ts sukker sammen i en annen bolle, pisk eggehviten lett.

når 30 minutter er gått pensler du brødet med eggehvite og dryss med sukker blandingen, unntatt på korset bein, stek på 350 grader i 35 minutter

dette er til 8 til 10 porsjoner.


Dette skal bli spennende!!

Ellers koser vi oss med babyen vår:) Storebroren leser bøker og leker med bamsene med lillebroren og vi tar dagene rolig. Tiden går jammen fort! Lillebror er allerede 17 dager gammel! hehe huff tiden går for fort! Men gleder meg alikevel til han blir større:) heeh

Ha en fin mandag!

2 kommentarer:

 1. Hei,

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det!! Jeg har registrert bloggen min nå.
   Hilsen Yvonne.

   Slett

Legg igjen din kommentar her