mandag 2. januar 2012

Puff oppskrift for amatør-strikkere.

 Ikke alle kan være like flinke i en ting som en annen. Derfor vil jeg vise hvordan du lett kan strikke eller hekle en puff. 

Tips nr1: Tenk på hvor tror du vil ha størrelsen. Bruk det tykkeste garnet du finner og rette rund pinnen som skal til.Har du et tynnere garn du ønsker å bruke så kan du bruke det 3dobbelt men bruk litt tykkere pinner enn garnet krever. Skal du bare strikke rett så legg opp en haug med masker. Skal du lage rillemønster som nedenfor så må du tenke litt. Første puffen kan det være lurt å bruke et litt fluffy garn for et penere resultat om du er usikker på hvordan det vil gå. 

Tips nr 2: Strikk den rundt og rundt til du har en god lengde ( strikker du barnepuff vil jeg anbefale ca 46cm i lengde)  Når du når så langt at du skal felle kan det være en idé å strikke to og to maske i sammen en omgang deretter strikke en omgang "som vanlig" og så strikke to og to sammen deretter kan du måle å se om du kan trekke tråden igjennom eller om du må gjenta.

Tips nr3: Fyll puffen med gamle klær, som dongeri, sengetøy, puter eller dyner. 
 En helt annen måte å lage puff: 
Mange er veldig glade i å lage store og gode sjerf. Og dette er noe de fleste har liggende som de aldri bruker. Strikk et sjerf eller ta et du har liggende (her blir det kjempe fint om du har strikket med rette masker, da går du en rille effekt) sjerfet syr du sammen slik at du får en pose. Stapp posen og snurp igjen. Enkelt og greit. Vips så har du laget et sjerf om til puff. Dette har jeg ikke prøvd selv men vet om flere som har gjort dette med et bra resultat. 
 Er du best på hekling? Ta deg en tur inn på stoff og stil Trykk på linken så finner du innleggspuff (firkantet). Du hekler 6 like store firkanter som passer til innlegget. Så hekler du de sammen så får du fine kanter på puffen.  Her anbefaler jeg tykt garn også for at arbeidet skal vokse raskere så man ikke går lei.
På bildet under er det baby rangler men samme metode for en firkantet puff.


Du finner også mange gode og greie oppskrifter inne på pikcles.no

Har du laget puff? Link gjerne til ditt innlegg på kommentarfeltet. 

Takk for alle nyttårs hilsener =)

Godt nytt år til dere alle!

Klem fra Yvonne.

2 kommentarer:

  1. Kjempe flott :-)

    SvarSlett
  2. Ahh, jeg har lenge snakket på å lage en puff til soverommet til jentungen. Rene latskapen som har holdt prosjektet tilbake. Når jeg leser hvordan du demonstrerer hvor enkelt det er ser jeg at jeg slettes ikke er noe unnskyldning, så når jeg er ferdig med de tingene jeg er i gang med nå, DA skal det bli puff! Jeg lover :) Godt nytt år, forresten!

    SvarSlett

Legg igjen din kommentar her